In Borger- Odoorn vond in maart een schrijf- en voordrachtwedstrijd plaats op verschillende scholen. Geert Woldman, Taolschulte bij het Huus van de Taol, was de initiator van dit project. De kinderen van de deelnemende scholen bedachten zelf een verhaal  en schreven het op. De leerkrachten beoordeelden de verhalen en stuurden de mooiste naar het Huus van de Taol. Daar werden de beste verhalen uitgekozen en vertaald in het Drents.
Vijf jonge schrijvers mochten op 3 april in het dorpshuis in Nieuw-Buinen hun verhaal in het Drents voorlezen.  De kinderen deden dat erg goed. Romée Mulder uit Ees won uiteindelijk de voordracht- en schrijfwedstrijd en ging met de trofee naar huis. Dit jaar was de gemeente Borger Odoorn pilotgemeente. De organisatie hoopt dat ze volgend jaar de hele provincie bij dit project kunnen betrekken.