Drents en Duits in het Basisonderwijs

meertaligheid in het basisonderwijs

Producten & Diensten

Vanuit het project “Drents en Duits in het onderwijs” zijn verschillende producten en diensten ontwikkeld. De lesplannen bieden inspiratie om aan de slag te gaan met Drents en/of Duits, en de materiaal-websites Wiesneus (Drents) en Schlauberger (Duits) bieden hierbij materiaal in de vorm van liedjes, verhalen, gedichten en prentenboeken.
In de digitale leeromgeving wordt het leren van de taal gecombineerd met het leren van de inhoud (vogels of bruggen). De leerlingen kunnen hierbij gebruikmaken van het Nederlands, Engels, Drents en Duits en krijgen niet alleen informatie over het thema maar gaan hier ook zelf en samen mee aan de slag.

Verder bieden wij vanuit dit project ook een ochtendprogramma aan voor een meertalige lesdag waarmee we leerlingen laten kennismaken met het Nederlands, Engels, Drents en/of Duits door verschillende activiteiten, liedjes en spelletjes.

Houdt ook ons YouTube-kanaal in de gaten. Hier plaatsen wij filmpjes die leerkrachten kunnen gebruiken als korte activiteiten in de les.