Prijsuitreiking 1A0 poster europees talenlabel shapes vDEFDEF copyPHOTO-2018-11-02-17-03-47

Vrijdag 2 november vond in de Jaarbeurshal in Utrecht de voor de 35e keer de Landelijke Studiedag van Levende Talen plaats. De titel van deze dag was ‘Taal in Beeld’. Een belangrijk onderdeel van deze dag was ook het Europees Talenlabel, dit is een Europese prijs ter aanmoediging van innovatieve taalprojecten. Deze prijs wordt jaarlijks in elk deelnemend land uitgereikt, in Nederland door de Nuffic. De focus lag dit jaar op projecten voor de Franse- en Duitse taal, alsmede Friese projecten.
De hoofdprijs bedraagt €5.000, de tweede prijs €2.000 en de 3e prijs €1.000.
Lees meer via www.europeestalenlabel.nl.

Eén van de 7 genomineerde projecten was het project van NHL Stenden Hogeschool pabo Emmen en het Huus van de Taol en gefinancierd door de provincie Drenthe.
Het project ‘Vroege buurtaal’ van onze partners van de EDR was eveneens genomineerd.
Aan het eind van de dag was de vreugde bij de projectgroep groot, want ons project werd beloond met de 2e prijs; naast de geldprijs werd een certificaat van het Europees Talenlabel in ontvangst genomen, ondertekend door Arie Slob (minister van Onderwijs en Media), Tibor Navracscics (Europees Commissaris voor Onderwijs, Cultuur, Jongeren en Sport) en Jelle Kaldewaij (voorzitter van de jury).

Bekijk hier onze poster

Een reactie vanuit de projectgroep: 

“Wij (Joana Duarte, Martijje Lubbers, Susanna Hettinga en Jan Kruimink) hebben hard gewerkt om de presentatie voor te bereiden en we waren erg tevreden over het resultaat. Gedurende de hele dag kwamen er talloze mensen langs de stands om te zien en te horen wat de genomineerden te bieden en te vertellen hadden. Ook de jury kwam langs met veel interessante vragen, waar Joana en Jan met enthousiasme en met overtuiging op geantwoord hebben. Aan het eind van de middag werd de uitslag bekend gemaakt.

Onze vreugde was enorm groot toen we met de 2e prijs werden beloond. Een fantastisch resultaat en een financiële bonus van 2.000. Trots, blij en uitermate tevreden hebben we de prijs in ontvangst genomen. Onze dank gaat zeer zeker ook uit naar het Huus van de Taol, die verantwoordelijk is voor de totstandkoming van de prachtige website  www.wiesneus.nl

Dit is een 
kroon op ons werk en op onze inspanningen om dit project gestalte te geven. Na de erkenning van het Nedersaksisch op 10 oktober als volwaardige taal en de ondertekening van het convenant daarvoor in Zwolle door de minister van binnenlandse zaken is dit de tweede belangrijke gebeurtenis in korte tijd die wij ervaren als een sterke stimulans om door te gaan!”