Meertaligheid  en culturele sensitiviteit is in de Europese grensregio Nederland-Duitsland van groot belang. Als buren werken wij namelijk op allerlei vlakken nauw samen. Het spreken en begrijpen van elkaars taal en cultuur is een bindende factor in die samenwerking en stelt ons in staat om te profiteren van de kansen die het buurland te bieden heeft, vooral nu de economie in beide landen aantrekt.

Daarom is het project “Vroege Buurtaal!” gestart in de Eems Dollard Regio. Doel: Nederlandse én Duitse kinderen op jonge leeftijd (spelenderwijs) kennis laten maken met elkaars taal en cultuur. Want een vreemde taal leer je het makkelijkste op jonge leeftijd en opent op latere leeftijd zeker deuren. Op dit moment brengt “Vroege Buurtaal!” scholen in de grensregio bij elkaar, ondersteunt in het organiseren van (uitwisselings)activiteiten en werkt aan een Nederland-Duits lesaanbod speciaal voor basisscholen in de grensregio. Benieuwd wat het project voor uw kind of school kan betekenen? Kijk dan op onze website: www.arbeidsmarkt-noord.eu.

* Het project “Vroege Buurtaal!” is onderdeel van Koepelproject Arbeidsmarkt Noord en wordt met ondersteuning van de Eems Dollard Regio in het kader van het INTEREG V A-programma Deutschland-Nederland gefinancierd met middelen uit het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, het Niedersächsisches Ministerium für Bundes- und Europaangelegenheiten und Regionale Entwicklung alsmede de provincies Groningen, Drenthe en Fryslân.

Bekijk de flyer: 18.01.05 Fruhe Nachbarsprache Flyer NL