Op 23 april 2018 vond in Rindern het congres ‘Lernen vom Nachbarn’ (Leren van de buren) plaats.

Joana Duarte hield op deze conferentie een lezing over een benadering voor meertalig onderwijs, en tevens introduceerde ze een toepassing voor de context van buurtaalonderwijs. De presentatie gaf zowel een theoretisch overzicht van de voordelen van het leren van, en in meerdere talen, als een inkijk in de praktijk, op basis van concrete (internationale) ervaringen van scholen die meertalig onderwijs al geïmplementeerd hebben.
Tijdens de sessie werden er bovendien kleine opdrachten uitgevoerd, die tot interactie en discussie leidden. De sessie was bedoeld voor alle geïnteresseerde leerkrachten, school-/clusterdirecteuren, lerarenopleiders, ouders, beleidsmakers, materiaalontwikkelaars, politici en onderzoekers.

U kunt meer informatie vinden op de site van Radboud Universiteit