Op 11 april 2018 vond op de Pabo Stenden Emmen een landelijke conferentie plaats met de titel: “Buurtaal voor Allemaal – Editie Noord’. De dag stond in het teken van het buurtaalonderwijs langs de grens van Nederland en Duitsland – Nederlands in Duitsland en in Waals Brabant, Duits en Frans in Nederland. Ook de rol van het Nedersaksisch kwam daarbij aan de orde als communicatiemiddel langs de grens. Deze dag werd georganiseerd door Nuffic in samenwerking met NHL/Stenden. De Nuffic is de Nederlandse organisatie voor internationalisering in onderwijs. Dagvoorzitter van deze inspirerende dag was burgemeester Eric van Oosterhout van Emmen. In totaal waren er 70 deelnemers uit alle hoeken van het land, van Noord Groningen tot Zuid- Limburg.
Op de aftermovie kunt u enige indrukken opdoen van de dag. Deze film is hier te vinden:
https://youtu.be/iTzioNHVVCI